Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Yesse the movie

10 maart @ 20:00 - 21:00

YESSE THE MOVIE

Kloosterlezing over boekbeslag en graafwerk te Yesse. Van deze lezing wordt een film gemaakt die op onze site te zien zal zijn. Gemaakt door onze ‘huis-cineast’ Willem Hoiting . U hoeft zich voor deze lezing niet aan te melden.

 

Tijd en locatie

10 mrt. 20:00 – 21:00 uur

De lezing is alleen virtueel bij te wonen, u hoeft niet aan te melden.

De lezing blijft naderhand bewaard op onze filmpagina

http://www.geboektinharen.com

Over het evenement

​​

Stijn Arnoldussen verzorgt de eerste inleiding. In Yesse wordt hij intussen als de huisarcheoloog beschouwd. Stijn zal ingaan op het onderzoek met de (tussentijdse) resultaten daarvan, onderzoek dat het hele jaar door uitgevoerd wordt tussen de veldwerkcampagnes in. Hij haalt het ondergrondse Yesse naar boven. Letterlijk.

 

Berna van Wijk, inmiddels afgestudeerd als archeoloog, heeft de afgelopen jaren als studente actief meegedaan aan opgravingen op het kloosterterrein van Yesse en een scriptie gewijd aan de metaalvondsten: ‘Iron Maiden’.

Haar  belangstelling ging verder richting de materialen die te maken hadden met schrijven, en nog specifieker naar boekbeslag uit kloosters en natuurlijk uit Yesse. Haar lezing: “Lood, koper en ijzer: lezen en schrijven in klooster Yesse”.

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorie: