Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Helikon Strijkkwartet in Museum Vosbergen

15 februari @ 20:15 - 22:30

Zaterdag 15 februari om 20:15 uur treedt in Museum Vosbergen in Eelde het Helikon Kwartet op.

Op het programma staan: kwartet in d klein, kv 421 van Mozart, het strijkkwartet van Fanny Mendelssohn en het zesde kwartet van Felix Mendelssohn dat hij schreef als hommage aan zijn zus Fanny, die toen net was overleden.
Het Helikon Kwartet werd in 2015 opgericht en is sinds 2017 in opleiding bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het wordt gevormd door Marlene Dijkstra (viool), Marieke Kosters (viool), Lotus de Vries (altviool) en Renate Apperloo (cello).
Het kwartet geeft vele concerten door heel Nederland. Zo speelden ze in de kleine zaal en de Spiegelzaal van het Concertgebouw te Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ, de Grote Zaal en de Hertz zaal van TivoliVredenburg en Orpheus Apeldoorn. In 2019 verzorgden ze een aantal concerten tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, Grachtenfestival en de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. Ook waren ze te gast in radioprogramma’s Spiegelzaal AVROTROS, Jets Muziekfabriek en Opium op radio 4.
Het Helikon Kwartet werd voor twee jaar intensief gecoacht door Quatuor Danel, binnen de Rabo Next Stage, een coachingstraject voor jong talent georganiseerd door TivoliVredenburg. In 2016 ontving het kwartet een beurs om masterclasses te volgen bij het Chilingirian Quartet in Engeland. In 2017 volgde het Helikon als gast ensemble lessen binnen de European Chamber Music Academy. Ze ontvingen lessen van onder anderen Stefan Metz, Luc-Marie Aguera, Eberhard Feltz, Petr Prause, Daniel Rowland, Miguel da Silva, Johannes Meissl, Emanuelle Bertrand, Ásdís Valdimarsdottír, Dmitri Ferschtman, Denis Brott en Cuarteto Quiroga.

Toegang: € 15,- (incl. consumptie).

Reserveren is aan te bevelen, liefst per e-mail: info@museumvosbergen.nl

 

 

Gegevens

Datum:
15 februari
Tijd:
20:15 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

Museum Vosbergen
Vosbergerlaaan 35
Eelde, 9761TJ
+ Google Maps
Telefoon:
0503081291
Website:
https://museumvosbergen.nl