Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Sint Martinusconcert gestreamd vanuit Martinikerk

11 november 2020 @ 12:45 - 23:45

Het jaarlijkse Sint Martinusconcert op woensdag 11 november zal ditmaal via streaming bekeken en beluisterd kunnen worden.

Organisator van het concert, Vereniging Vrienden Martinikerk, heeft daartoe besloten omdat er maar heel weinig publiek in de kerk zou mogen zitten. “Corona rijdt ons in de wielen, maar het concert gaat zeker door”, meldt Jan Derksen, voorzitter van de vriendenvereniging. “We nemen het hele concert van tevoren op en zetten de opnamen om kwart voor een op 11 november op onze website (www.vriendenmartinikerk.nl) klaar. Ons publiek kan het concert ook later digitaal bijwonen.” De Stichting Martini Beiaard Groningen is medeorganisator van dit bijzondere concert.

Uitvoerenden zijn beiaardier Auke de Boer, organist Eeuwe Zijlstra en muziekdocent Marcel den Os met zijn koor en orkest van de Groningse Schoolvereniging. Ook voor Sint Martinus zelf is een rol weggelegd in deze uitzending. Auke de Boer vertelt de schooljeugd bovendien iets over het carillon. “Met behulp van het demo carillon op de luizolder van de Martinitoren verzorgt Auke een korte speelinstructie”, licht Willem Hoiting, voorzitter van de beiaardstichting, toe.

De Sint Martinusdagen in Groningen worden dit jaar naast dit digitaal bij te wonen concert gevuld met een bijzondere theatervoorstelling van Het Houten Huis (op uitnodiging), met een ‘lampies-wedstrijd’ voor scholieren die hun zelfgemaakte lampionnen kunnen fotograferen en insturen, met een thuis te bezorgen benefietmaaltijd en met een ‘Kop d’r Veur-dienst’ in de Martinikerk. Op woensdag 11 november (9-17 uur) staat de Martinikerk bovendien open voor de jassen- en kledinginzameling voor de Open Hof en Dorcas.

Sint Martinus is naast het kinderfeest vooral een Dag van het Delen en van Barmhartigheid. ‘Delen is het nieuwe hebben’ blijft ook nu het actuele thema. De Sint Martinusdagen worden voorbereid door het Sint Martinusberaad, waarin naast de Vereniging Vrienden Martinikerk, de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, Het Houten Huis, Stichting Martinikerk, Stichting Sint Martinus’ Pronkjewailn en de Protestantse Gemeente Groningen zitting hebben.

 

Gegevens

Datum:
11 november 2020
Tijd:
12:45 - 23:45
Evenement Categorie:

Locatie

Martinikerk
Martinikerkhof 3
Groningen,
+ Google Maps