Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

SINT MARTINUS Lampionnenwedstrijd gaat digitaal

18 oktober 2020 @ 08:00 - 23:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 8:00am on zondag, maandag, woensdag en vrijdag, repeating until 9 november 2020

De Vereeniging voor Volksvermaken organiseert dit jaar een bijzondere lampionnenwedstrijd ter gelegenheid van Sint Martinus.

Kinderen t/m 12 jaar, wonende in de gemeente Groningen, kunnen hun zelfgemaakte lampion, die gemaakt mogen zijn van alle denkbare materiaal, met een mobieltje op de foto zetten en die foto opsturen naar sintmartinuskvvv@gmail.com onder vermelding van naam en leeftijd.

De Sint Martinuscommissie staat in de startblokken om al die foto’s – we noemen ze geen selfies maar ‘lampies’ – te bekijken en de mooiste exemplaren uit te kiezen. Er zijn twee leeftijdscategorieën: t/m 8 jaar en van 9 t/m 12 jaar. Volksvermaken looft prachtige prijzen uit in de vorm van onder meer bordspelen en puzzels. De inzendtermijn voor de ‘lampies’ sluit op maandag 9 november om 23.30 uur. De prijswinnaars krijgen via de mail bericht en er wordt een afspraak gemaakt om de prijzen thuis te kunnen afleveren.

De e-mailadressen waarvandaan de lampies ingezonden worden, zullen door Volksvermaken niet anders gebruikt worden dan om de prijswinnaars te benaderen, en om volgend jaar over de voederbietuitdeling en andere Sint Martinusactiviteiten dan te informeren. Indien dit laatste niet op prijs gesteld wordt, volstaat een enkel mail met deze strekking om dit uit te sluiten.

 

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen heeft Volksvermaken besloten om dit najaar geen voederbieten uit te delen en ook geen Sint Martinusoptocht in de Groninger binnenstad te organiseren. Ook de traditionele lampionnenwedstrijd, het Sint Martinusspel en de samenzang in de Martinikerk zijn dit jaar afgeblazen.

Omdat kinderen op 11 november wel met hun lampion langs de straten mogen gaan, heeft Volksvermaken deze lampionnenwedstrijd uitgeschreven.

 

Ook andere onderdelen van de traditionele Sint Martinusdagen in Groningen zijn voor een groot deel omgezet in virtuele activiteiten. Zo zal het Sint Martinusconcert digitaal bijgewoond kunnen worden en kunnen de ganzenmaaltijden dit jaar worden besteld. Ze zullen thuis worden bezorgd. Ook de Groninger dak- en thuislozen krijgen een ganzenmaaltijd in de opvang aangeboden. Over een theatervoorstelling van Het Houten Huis wordt nog overleg gepleegd. De Sint Martinusvesper in de Martinikerk op 11 november gaat vooralsnog door, evenals een inzameling van jassen en dekens voor dak- en thuislozen.

Gegevens

Datum:
18 oktober 2020
Tijd:
08:00 - 23:30
Evenement Categorie:

Locatie

Raadhuisplein
Raadhuisplein 10
Haren, 9751AN
+ Google Maps