Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Repair Café Haren : Senseo vaak te repareren

30 november 2019 @ 10:15 - 12:30

Op zaterdag 30 november van 10:15-12:30 uur wordt opnieuw een Repair-café georganiseerd in het buurtcentrum de Mellenshorst.

Een machine die veel bij het Repair Café ter reparatie wordt aangeboden is het Senseo koffiezetapparaat. Dit komt mogelijk door het feit dat ons plaatselijk reparatiebedrijf Heas-Doedens, van oorsprong een Harense bedrijf maar nu verhuisd naar Eelde, is gestopt met het repareren van koffiezetapparaten. Voor reparatie hiervan wordt nu verwezen naar een bedrijf op de Bieslookstraat in Groningen. Hopelijk leidt dit niet tot een verhoogd aantal Senseo’s die weggegooid worden. Zeker gezien het feit dat de meest voorkomende klacht, na opstarten plotseling afslaan, verholpen kan worden met het vervangen van een onderdeel dat slechts €5 kost. Er is geen garantie van succes, maar niet geschoten is altijd mis.
Naast de reguliere activiteiten is er nu ook een Berendokter aanwezig. Velen van ons raken zodanig gehecht aan de beer uit onze kindertijd dat wij later ons er niet toe kunnen brengen om de beer weg te doen. Één oplossing is de lievelingsbeer door te geven aan één van de kleinkinderen maar vaak ziet de beer er zo gehavend uit dat het doorgeven onfatsoenlijk lijkt. Daar heeft het Repair Café nu een oplossing voor: De Berendokter. Een afgescheurd oor of een verloren oog, het wordt allemaal met liefde en deskundigheid hersteld.
Het café biedt de mogelijkheid aan de bewoners van Haren om kleine reparaties uit te voeren samen met een vrijwilliger, die ervaring heeft in het desbetreffende vakgebied. Deze diensten zijn eveneens gratis, maar donaties worden op prijs gesteld.

Geef oude laptops een nieuw leven
Op het café bestaat de mogelijkheid om oude laptops in te leveren die niet meer functioneren omdat ze vastgelopen zijn of verouderde operating systems hebben (Windows 98/XP). Deze apparaten kunnen vaak worden voorzien van de gratis Linux operating system die minder geheugen vereist dan de nieuwste Windows versies. Laat ze niet werkeloos in de kast staan want ze kunnen een nuttig tweede leven hebben voor eigen gebruik of voor iemand anders.

Help ons voorbereiden!
Voor de vrijwilligers die de elektroapparatuur repareren kan het nuttig zijn als u van tevoren meldt welk apparaat gerepareerd moet worden en wat de klachten zijn. Als u andere kapotte spullen wilt repareren die buiten deze categorie vallen, kunt u deze het beste van tevoren aanmelden door een mail te sturen aan repaircafeharen@gmail.com zodat wij het juiste gereedschap mee kunnen nemen.

Kledingreparatie
Deze maand is het ook weer mogelijk om kleine kledingreparaties uit te voeren met behulp van onze deskundige naaisters. Hoewel succes niet gegarandeerd is blijkt heel vaak dat kapotte spullen nog weer gemaakt kunnen worden.
Meedoen als vrijwilliger? Meldt u bij ons aan ter plekke of stuur een mail aan: repaircafeharen@gmail.com
We zien u graag op 30 november in De Mellenshorst ,want: WEGGOOIEN? MOOI NIET!
Informatie: 06-22374810

Gegevens

Datum:
30 november 2019
Tijd:
10:15 - 12:30
Evenement Categorie:
Website:
https://repaircafeharen@gmail.com

Locatie

Mellenshorst
Waterhuizerweg 36
Haren, 9753HS
+ Google Maps
Telefoon:
0623404709