Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Open monumentendag 2020 Excursie

12 september 2020 @ 12:00 - 14:15

Excursie Hof te Hemmen 12 september 2020

Zaterdag 12 september 2020 is het de landelijke Open Monumentendag

Wij zijn op 12 september 2020 te gast bij Henk van Hemmen op de boerderij de Laankamp, Rijksstraatweg 73 te Haren. Een bijzondere boerderij met een bijzondere geschiedenis en bovendien een rijksmonument. Direct ten noorden van de Molenbuurt liggen de bij de boerderij behorende landerijen tussen de Rijksstraatweg en de A28. Een historisch zeer interessant gebied. Ooit stonden hier de Hof te Hemmen en Huize Warmolts. Vervolgens werd hier ca 1840 het grootste fabriekscomplex ingericht, dat Haren ooit gekend heeft. Van dat complex is nu alleen een kanaaltje – de Jorissenwijk – nog duidelijk zichtbaar. Wat van het fabriekscomplex tot 1905 ook resteerde was de directeurswoning oftewel Huize Buitenzorg, jarenlang de woning van Harens burgemeester Lodewijk Theodorus Jorissen. In het weiland zijn nog enige sporen terug te vinden! Kortom een gebied, dat een bezoek meer dan waard is.

Hoe gaan we dat aanpakken? We willen u in groepjes ontvangen op de boerderij. Daar krijgt u in de stal een korte uitleg over het gebied. Vervolgens maakt u dan een tocht door de weilanden en komt u uiteindelijk weer terug op de Rijkstraatweg tegenover de Botanicuslaan. Onderweg komt u langs een viertal posten, die u op locatie nog een verdere uitleg geven.

U loopt deels dwars door de weilanden. Denk dus aan goed schoeisel.

Voor personen, die slecht ter been zijn, is de tocht helaas niet mogelijk. Wel ontvangen wij ook deze mensen graag op de boerderij. Voor hen is er dan een verkort programma.

Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen de starttijden voor de diverse groepjes liggen tussen 12.00 en 14.15 u.

De tocht duurt ongeveer 1,5 uur.

De aanvangstijden voor het verkorte programma lopen door tot ca 15.15 uur.

Door u te ontvangen in kleine groepjes zal het mogelijk zijn voldoende afstand te houden. Maar dat maakt het wel noodzakelijk, dat de deelname uitsluitend mogelijk is na voorafgaande aanmelding. U kunt u aanmelden via info@oldgo.nl

Geeft u bij uw aanmelding duidelijk aan of u wilt deelnemen aan de gehele tocht of aan het verkorte programma en met hoeveel personen u komt. U ontvangt dan tijdig voor 12 september a.s. van ons een bevestiging met verdere gegevens.

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Wij wijzen u er op, dat parkeren bij de boerderij niet mogelijk is. Komt u dus lopend of op de fiets. En parkeer uw fiets aan de Rijksstraatweg. Als u met de auto komt, kunt u het beste een parkeerplekje zoeken in de Molenbuurt. Voor personen met een invalidenparkeerkaart hebben wij bij de boerderij beperkt parkeerruimte beschikbaar. Geeft u dit wel even aan bij de aanmelding.

DEELNAME ALLEEN MOGELIJK NA VOORAFGAANDE AANMELDING VIA info@oldgo.nl 

Gegevens

Datum:
12 september 2020
Tijd:
12:00 - 14:15
Evenement Categorie:

Organisator

Old Go
Website:
http://oldgo.nl

Locatie

Boerderij De Laankamp
Rijksstraatweg 73
Haren, Groningen Nederland
+ Google Maps