Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Huis de Groninger Punt te Glimmen, lezing door Jim Klingers

27 februari 2020 @ 20:15 - 21:45

Tot het onderzoek van Jim Klingers werd gedacht, dat het huis De Groninger Punt van 1736 dateerde.

Uit het onderzoek is gebleken, dat het veel ouder is. Ook is er een interessante relatie tussen de tol te Glimmen en de voorganger van het huis Welgelegen aan de Rijksstraatweg te Glimmen. Het onderzoek van Jim Klingers heeft veel nieuwe inzichten opgeleverd over het huis, dat ook wel is omschreven als ‘een redelijcke goede herberge de Punt genaemt’.
Het huis de Groninger Punt was volgens Jim Klingers een 17e eeuwse grensherberg. Hier begon de invloedsfeer van de stad Groningen. Door de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2019 is dat nu ook weer de huidige situatie.

Jim Klingers studeerde medio 2016 cum laude af bij de post-hbo opleiding Bouwhistorie, Restauratie en Monumentenzorg van de Hogeschool Utrecht. Zijn afstudeerscriptie ging over het huis de Groninger Punt te Glimmen. Zijn scriptie werd bekroond met de Scriptieprijs Groninger Geschiedenis 2017.

Het verheugt de Harense Historische Kring Old Go bijzonder, dat Jim Klingers zijn onderzoek nog eens wil toelichten in een lezing te houden op 27 februari a.s. in de Hoeksteen te Noordlaren. Deze lezing met veel uniek beeldmateriaal wordt gehouden in aansluiting op de ledenvergadering van Old Go en zal beginnen ca 20.15 uur.
(Aanvang ledenvergadering 19.30 uur)

Entree: leden Old Go gratis; niet-leden € 2,-

 

Gegevens

Datum:
27 februari 2020
Tijd:
20:15 - 21:45
Evenement Categorie:

Organisator

Old Go
Website:
http://oldgo.nl

Locatie

Dorpshuis de Hoeksteen
Lageweg 45a
Noordlaren, 9479 PA
+ Google Maps