Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Het Koetshuistrio in Museum Vosbergen

3 december 2019 @ 20:15 - 21:30

Op dinsdagavond 3 december om 20:15 uur treedt in Museum Vosbergen in Eelde het Koetshuistrio op bestaande uit Froukje Wiebenga – fluit, Frank Goossens – altviool en Wim Voogd – piano met het programma “Collage: Dromen, geuren, herinneringen… “Pour que demeure le secret nous tairons jusqu’au silence” (Max-Pol Fouchet)”.

Het Koetshuistrio speelt een programma dat is ontstaan vanuit een nieuw stuk dat Dominy Clements voor hen gecomponeerd heeft : The bells that almost chased away the devil.
Om deze compositie heen zijn de andere zo gedrapeerd dat het een uit het ander voortkomt. Soms door een overeenkomst – er zijn bijvoorbeeld twee “klokkenstukken “ die op elkaar volgen, de Pastorale van Huybrechts en Dominy Clements nieuwe werk, soms juist door grote tegenstellingen. In alle muziekstukken is er sprake van een zekere ruimtelijkheid en vervoering die mogelijk een spirituele ervaring oproepen. Ook dragen de stukken een onmiskenbaar Franse signatuur, wat betreft harmonie en helderheid. Een derde werk dat geïnspireerd is door klokken is een pianowerk van Ravel.
De titels zeggen genoeg, we laten de muziek zonder verdere toelichting, organisch in elkaar overgaan. U hoort werken uit de eerste helft van de 20ste eeuw van o.m. Philippe Gaubert, Claude Debussy, Maurice Ravel, André Jolivet, Olivier Messiaen en Maurice Duruflé.

NB: ongebruikelijke avond! Het is een kort concert van ca. 60 minuten.

Toegang € 15,- , inclusief consumptie. Bespreken wordt aangeraden.

Reserveren: 050-3081291, maar er zijn wat problemen met de telefoon, dus e-mail is safer.
info@museumvosbergen.nl

Vosbergerlaan 35
9761TJ Eelde

Gegevens

Datum:
3 december 2019
Tijd:
20:15 - 21:30
Evenement Categorie:
Website:
https://museumvosbergen.nl

Organisator

Museum Vosbergen Eelde
Telefoon:
0503081291
E-mail:
info@museumvosbergen.nl
Website:
https://museumvosbergen.nl