Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Expositie Titia Beukema – aquarellen en houtsneden en Ria Caspers – keramiek

12 oktober @ 08:00 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 8:00am on maandag en donderdag, repeating until 17 oktober 2020

van 8 september t/m 17 oktober in ’t Clockhuys

Ik teken, schilder en maak grafiek. De inspiratie komt uit de stad waar ik ben opgegroeid, Groningen, en  omgeving. Ik word aangetrokken door “toevallige” stillevens. Dit kan gebeuren door een bepaalde compositie, kleur, sfeer of lichtval. Ik probeer mijn eigen beleving daarvan weer te geven. Mijn onderwerpen zijn: interieurs, stadsgezichten en havens. Maar ook landschappen en water hebben mijn interesse: het Groninger of Drentse landschap, de Waddenzee en de eilanden.

Van 1997 tot 2002 heb ik avondopleiding Minerva gedaan, waar ik ben afgestudeerd met grafiek. Daarna ben ik lid geworden van “HOLT”, de Vereniging van Noordelijke Hoogdrukkers. Ik maak elk jaar een paar houtsnedes ,en exposeer regelmatig met deze groep.

In 2015 heb ik de Klassieke Academie afgerond. Ik maak nu afwisselend houtsnedes, aquarellen, en schilderijen in olieverf of acryl.

Hier in het Clockhuys laat ik werk zien dat ik heb gemaakt tijdens een aantal schilderweken met zeilschip de “Mars” op de Waddenzee, en werk dat ik heb gemaakt tijdens mijn fietstochten door de provincie. Verder olieverfschilderijen uit een serie voor mijn eindexamen aan de Klassieke Academie: de gang en trap van een oud grachtenpand aan het Hoge der Aa in Groningen. Mijn houtsnedes zijn vaak gebaseerd op eerdere schetsen.

Titia Beukema

NB: de expositieruimte in ’t Clockhuys is van maandag tm vrijdag geopend van 13.00 tot 17.30 u!

Gegevens

Datum:
12 oktober
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Commissie Exposities

Locatie

’t Clockhuys
Brinkhorst 3
Haren, 9751AS Nederland
+ Google Maps
Website:
www.clockhuys.com