Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Broodje met … haiku’s door Saskia de Boer

21 januari @ 12:00 - 13:00

De lezing wordt opgenomen en op de site geplaatst:

www.geboektinharen.com

De lezing is vooraf digitaal opgenomen en vanaf 12.00 uur te zien op de filmpagina van onze site. De video is ook naderhand te bekijken.

Poëzie in het kader van de landelijke Poëziedag op 29 januari.

Over haiku, de kolibrie onder de gedichten

Fotograaf en dichter Saskia de Boer vertelt over haiku naar aanleiding van de in 2020 verschenen jubileumbundel Om Niets Om Alles. Keuze uit 40 jaar Nederlandse haiku en tanka.

De haiku is een kort gedicht met een lange geschiedenis. Deze van oorsprong Japanse versvorm kent over de hele wereld veel beoefenaren. De vormvastheid van de haiku, 3 regels van respectievelijk 5-7-5 lettergrepen, is tegelijkertijd een voordeel als een nadeel. Iedereen kan tellen, maar dat wil niet zeggen dat iedereen een haiku kan schrijven.

vlinder in de trein

mijn god dacht ik als daar maar

geen haiku van komt (Ilja Leonard Pfeiffer)

Met deze haiku opent de bloemlezing Een handvol veren die in 2009 in de Rainbow Essentials-serie verscheen. In 2020 gaf de Haiku Kring Nederland de jubileumbundel Om Niets Om Alles uit ter ere van haar 40-jarig bestaan. Bij de keuze uit het werk van 51 Nederlandse dichters zitten ook dichters uit het Noorden.

Saskia de Boer heeft gedurende 12 jaar een met de hand gebonden haiku-agenda uitgegeven en deze reeks afgerond met een bloemlezing.

Gegevens

Datum:
21 januari
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie: