Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Beethoven, Mendelssohn en Ravel in Museum Vosbergen

29 november 2020 @ 19:00 - 20:15

€20,00

Trio Classique: Sergei Bolotny (viool), Keiko Sakuma (piano) en Noëlle Weidmann (cello)

Sergei Bolotny is geboren in Tschernowitz in West-Oekraine. Hij begon zijn vioolstudie aan de muziekschool in Lwow waarna hij ging studeren aan het conservatorium in Kiev. Vervolgens studeerde hij in Wenen bij o.a. Johannes Meissl van het Artiskwartet. Hij volgde masterclasses bij o.a. Vladimir Spivakov, Erich Grünberg en Josef Suk. Hij won vele prijzen in Uzbekistan, Hongarije, bereikte de halve finale van het Paganini-concours in Italië, de 2e prijs bij het Janacek-concours in Oostenrijk. Hij geeft vele concerten in Europa, Mexico, Israël, Noord-Afrika, Centraal-Azië en Japan, zowel solistisch als met ensembles. Sinds 2010 is hij plaatsvervangend 2e concertmeester bij het Noord Nederlands Orkest.

Noëlle Weidmann is geboren in 1985 in Metz (Frankrijk). Op vijfjarige leeftijd begint ze piano te spelen, een jaar later volgt ook de cello. Nog een jaar later sluit ze haar cellostudie  in de klas van Jean Charles Rougier af en besluit zich voortaan volledig toe te leggen op dit instrument.
In 2001 wordt ze toegelaten aan het Conservatoire National Superieur de Musique van Parijs in de klas van Michel Strauss. Ze besluit haar studie voort te zetten aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Jan-Ype Nota en Michel Strauss. Een jaar later behaalt ze haar diploma met onderscheiding.
In mei 2006 wordt ze benoemd tot solocellist bij het Noord Nederlands Orkest, in augustus is ze laureaat van de Stichting Labberte-Hoedemaker en in september werd ze toegelaten tot de voortgezette opleiding van het CNSM te Parijs.
Daarnaast treedt Noëlle op als soliste bij Franse orkesten en als kamermuziekante op vele festivals in Europa (Giverny, La Roque d’Antheron, Santander). Ze speelt met gerenommeerde muzikanten zoals Joseph Silverstein, Michel Strauss, Vladimir Mendelssohn, Jean Claude Vanden Eyden en Gil Sharon.

Keiko Sakuma werd in Tokio geboren en begon met haar pianostudies al op jonge leeftijd op Junior High School en de High School of Music in Japan. Daar won zij in 2004 de eerste prijs bij een nationaal ensembleconcours. Ze treedt regelmatig op als soliste, begeleidster en in ensembles met verschillende partners in Oostenrijk, Duitsland, Italie, Slovenie, Bulgarije, Japan, USA en sinds 2012 ook in Nederland. Afgelopen zomer was zij begeleidster bij het Musikseminar in Wenen.

Toegang: € 20. Bespreken is verplicht op info@museumvosbergen.nl. Telefonisch niet mogelijk. Als mogelijk 2 personen uit hetzelfde huishouden in verband met de zaalbezetting.  Als het concert om coronatechnische reden weer uitgesteld wordt komt dat op de website en voor e-mailrelaties op de e-mail.

Gegevens

Datum:
29 november 2020
Tijd:
19:00 - 20:15
Kosten:
€20,00
Evenement Categorie:

Organisator

Museum Vosbergen Eelde
Telefoon:
0503081291
E-mail:
info@museumvosbergen.nl
Website:
https://museumvosbergen.nl

Locatie

Museum Vosbergen
Vosbergerlaaan 35
Eelde, 9761TJ
+ Google Maps
Telefoon:
0503081291
Website:
https://museumvosbergen.nl