Poëzie in de Boekenweek - Moeders en andere Power-Vrouwen

Lezing, voordracht of presentatie

dinsdag 26 maart | 19:30 uur - 21:00 uur

BW19_Logo_865-865x451.png De landelijke Boekenweek (23 t/m 31 maart) draagt het thema ‘De moeder de vrouw’. Midden in die Boekenweek presenteren de kortgeleden verkozen stadsdichter Renée Luth uit Haren en oud-docent Nederlands Friso Bavinck een avond rond ‘Moeders en andere power-vrouwen’.
De thema-avond vindt plaats op dinsdag 26 maart in de Harense bibliotheek. De organisatie ligt bij de Commissie Letteren van de Culturele Raad Haren (CRH).

De CPNB die dit jaar voor de 84ste keer de Boekenweek organiseert, koos het thema met de bedoeling ‘de moeder de vrouw’ uit het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff als een ‘sterke vrouw aan het roer’ neer te zetten. Verrassend genoeg bleken er veel mensen te zijn die het thema interpreteerden als de bevestiging van een conservatief idee over de rol van de vrouw. Bij een gast als Renée Luth hoeven we daar in Haren niet bang voor te zijn. Deze power-vrouw draagt bovendien eigen gedichten voor.
Friso Bavinck presenteert de avond waarin de poëzie centraal staat: Er zijn veel gedichten geschreven over moeders, hun (veranderende) rol in de samenleving en hun relaties ten opzichte van mannen, kinderen. Het thema nodigt ook uit tot verbreding: los van het moederschap staat de vrouw haar ‘mannetje’ als power-vrouw.


Dinsdag 26 maart
19.30 uur Bibliotheek Haren
inloop vanaf 19.00 uur
Entree € 5,00

Aanmelding noodzakelijk, uiterlijk tot 22 maart,
via geboektinharen@gmail.com of haren@groningerforum.nl

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Bibliotheek Haren en de Commissie Letteren van de Culturele Raad Haren.

Agenda

dinsdag 26 maart | 19:30 uur - 21:00 uur

Entree

€ 6,00

Reserveringsinformatie

Aanmelden tot 24 maart via geboektinharen@gmail.com

Organisatie

Organisatie Commissie Letteren Culturele Raad Haren

Locatie

Bibliotheek
Brinkhorst   3
9751AS   Haren

geboektinharen@gmail.com

Postadres
Brinkhorst   3
9751AS   Haren

Evenementen