Rieneke Gollnau - Tekeningen

Tentoonstelling (kunstwerken)

maandag 15 oktober - vrijdag 30 november

Gollnau-image1.jpg Van 15 oktober t/m 30 november 2018 is er in 't Clockhuys een expositie van tekeningen van Rieneke Gollnau.

Rieneke Gollnau studeerde na haar opleiding tot docent beeldende vakken een paar jaar later af aan de Academie Minerva in Groningen. Hier heeft ze les gehad van realisten als Matthijs Roling En Rein Pol. Sindsdien is zij drukdoende geweest met lesgeven op een middelbare school en met haar werk als beeldend kunstenaar. Jarenlang is zij lid geweest van de Groninger kunstkring De Ploeg. Op dit moment is zij actief lid van de kunstenaarsgroep De Groninger Kroon.

Nadat zij haar ‘lesgeef-periode’ had afgesloten, verhuisde zij van een groot statig huis in Sauwerd naar een beschermd dorpsgezicht huisje aan het water in Onderdendam en brak de tijd aan om weken en maanden op pad te gaan met sleepboot De Tender en met MS de EEMS. Ze maakte tijdens zwerftochten over het Lauwersmeer en het Reitdiep tekeningen en een deel daarvan is samen met enkele eerder gemaakte grotere schilderijen te zien in Kunstcentrum ‘t Clockhuys in Haren.

Op deze tochten heeft zij de weidsheid, puurheid en openheid van dit gebied vastgelegd. De keuze viel op kleurpotloden omdat dit materiaal weinig ruimte nodig heeft. Het is “klein” leven op de boot en minimalistisch werken: Een tekenkist, een tekenblok en kleurpotloden zijn voor haar genoeg om de essentie van leven en schoonheid van wat zij onderweg ziet vast te leggen. Het zijn poëtische verstilde monumentjes van licht, lucht, water en weidse vlaktes geworden.

Bijzonderheden openingstijden

Openingstijden:
Ma-Vr: 9.00 - 21.00u
Za: 9.30u - 14.00u
Zo: gesloten

Bijzonderheden

Rieneke exposeert tegelijkertijd met Lammy Cremer - sieraden. De affiche van de expositie is te bekijken op de website van de Commissie Exposities: www.kunstexpoharen.nl

Links

Kunstexpoharen - Rieneke Gollnau

Organisatie

Organisatie Commissie Exposities Culturele Raad Haren

Locatie

"t Clockhuys Deze locatie is toegankelijk voor gehandicapten
Brinkhorst   3
9751AS   Haren Gn

chopine@kpnmail.nl

Postadres
Brinkhorst   3
9751AS   Haren Gn

Evenementen