Lezing Pieter Waterdrinker 30 oktober volgeboekt!

Lezing, voordracht of presentatie

dinsdag 30 oktober | 20:00 uur - 22:00 uur

Pieter-Waterdrinker-Tsjaikovskistraat.jpg In Waterdrinkers nieuwste, sterk autobiografische, roman Tsjaikovskistraat 40 neemt hij de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven. Vertrekpunt is zijn huis in Sint-Petersburg, waar de auteur woont met zijn vrouw en drie poezen, midden in de buurt die honderd jaar geleden het epicentrum was van de Russische revolutie van 1917. Behalve een kroniek over deze periode, die de loop van de Europese geschiedenis van de twintigste eeuw ingrijpend zou bepalen, is de roman een verslag van het onwaarschijnlijk avontuurlijke leven van de auteur, die de afgelopen kwarteeuw in de Sovjet-Unie en Rusland doorbracht. In de handen van meesterverteller Waterdrinker wordt dit een rit op een literaire achtbaan. Een roman van een aangrijpende schoonheid, een ode aan de gespleten ziel van Rusland en de eeuwige interne strijd die dat oplevert. Groots ook in de wijze waarop Waterdrinker zijn eigen worsteling beschrijft met het leven, zijn schrijverschap, de liefde.

Pieter Waterdrinker (Haarlem, 17 oktober 1961) is een Nederlandse schrijver en journalist. Waterdrinker is geboren als Pieter Arie Johannes van der Sloot, Waterdrinker is de achternaam van zijn moeder die hij later officieel aannam. Waterdrinker groeide op in een familiehotel in Zandvoort. Hij studeerde Russisch, Frans en Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam, woonde daarna lange tijd op de Canarische Eilanden en werkte als journalist voor onder meer De Telegraaf, de VPRO en Vrij Nederland. In 1996 vestigde de auteur zich in Rusland, waar hij in hoog tempo onder de achternaam van zijn moeder zijn boeken begon te publiceren die opvielen door de on-Nederlandse thematiek en toon. (Bron: Wikipedia)

In de pauze zal de auteur signeren. Boekhandel Boomker verzorgt een boekentafel.Agenda

dinsdag 30 oktober | 20:00 uur - 22:00 uur

Belangrijke agendawijzigingen

Uitverkocht

Entree

Entree € 6.00 p.p. ook voor leden van het Nut

Reserveringsinformatie

De lezing is volgeboekt. Reserveren is niet meer mogelijk!

Bijzonderheden

LET OP: deze lezing was oorspronkelijk gepland in de bibliotheek, maar is i.v.m. grote belangstelling verplaatst naar de Ontmoetingskerk aan de Sterremuurweg in Oosterhaar!

Organisatie

Organisatie Commissie Letteren Culturele Raad Haren

Locatie

Ontmoetingskerk
Sterremuurweg   4
9753AV   Haren

geboektinharen@gmail.com

Postadres
Sterremuurweg   4
9753AV   Haren

Evenementen