Broodje met... Hendrik Oosterveld over de Drentsche Aa en het Geopark

Lezing, voordracht of presentatie

donderdag 25 oktober | 12:00 uur - 13:00 uur

_Drentsche Aa.jpg Hendrik Oosterveld is voorzitter van het “Overlegorgaan Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa” en daarnaast secretaris van het “Unesco Global Geopark de Hondsrug”. Een man met twee petten, maar het is in dit geval wel heel praktisch. Drentsche Aa en Hondsrug hebben veel met elkaar te maken.
Oosterveld vertelt erover tijdens het eerstvolgende ‘Broodje met ...’ in de Dickens Room in Haren op donderdag 25 oktober, aanvang 12.00 uur. ‘Broodje met …’ is een activiteit van de Culturele Raad Haren samen met de Bibliotheek Haren en Boekhandel Boomker.

Het Geopark de Hondsrug zet de heuvelrug centraal, die zich vanaf Coevorden tot in de stad Groningen uitstrekt. Een rug die zo’n 150.000 jaar geleden ontstaan is, toen enorme ijsmassa’s zich een weg door het landschap baanden. Smeltwater en ijs stuwden en kneedden dat landschap, dat zo’n 100.000 jaar terug zijn eerste bewoners ontving, die hier op mammoeten begonnen te jagen. De mensen vormden dit landschap. De aanwezigheid van hunebedden, de ligging van de stad Groningen den de vesting Coevorden, de handelsroute tussen deze twee steden. Het UNESCO Global Geopark kreeg in 2015 zij internationale status.
Het Nationaal Park Drentsche Aa ligt voor het overgrote deel binnen de grenzen van het Geopark. Het is ontstaan vanuit natuurbehoud, maar de organisatie houdt zich evengoed bezig met het ontstaan van het landschap en de ontwikkeling ervan door de invloed van de mens. Er zijn tal van parallellen tussen Nationaal Park en het Geopark.
Kom, leer en geniet van d' Olde Lantschap.

Donderdag 25 oktober
12.00 – 13.00 uur Dickens Room
Entree inclusief melk en een broodje € 6,00 pp
Aanmelding mogelijk tot 23 oktober


Agenda

donderdag 25 oktober | 12:00 uur - 13:00 uur

Entree

€ 6,00

Reserveringsinformatie

Aanmelden noodzakelijk via geboektinharen@gmail.com / mogelijk tot 23 oktober.
Uw aanmelding wordt bevestigd.
Mocht u na aanmelden toch verhinderd zijn dan graag afzeggen.

Organisatie

Organisatie DE AGENDA VAN HAREN

Locatie

Dickens Room
Brinkhorst   3
9751AS   Haren

geboektinharen@gmail.com

Postadres
Brinkhorst   3
9751AS   Haren

Evenementen