Het Repair Café blijft haken

Recreatieve activiteit

zaterdag 27 oktober | 10:30 uur - 13:00 uur

repaircafeharen.png Het Repair Café Haren heeft vorige maand haar activiteiten verbreed met een workshop “Leren haken en breien” en zet het experiment in oktober voort.
Breicafés schieten als paddenstoelen uit de grond en de oude generatie kan haar kennis en vaardigheden doorgeven aan de nieuwe generatie. Wie het probeert zal ontdekken dat het een leuke en boeiende bezigheid is.
Wie belangstelling heeft om mee te doen met een workshop op zaterdag 27 oktober van 10:30 tot 13:00 in buurtcentrum De Mellenshorst kan zich aanmelden door een mail te sturen aan repaircafeharen@gmail.com maar spontaan langskomen is ook geen probleem. Deelname aan de workshop is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Garen en gereedschap zijn aanwezig en hoeven niet te worden aangeschaft.

Traditioneel leerde een dochter van haar moeder hoe sokken, mutsen, truien en nog veel meer kledingstukken met de hand gemaakt konden worden met haak- en breitechnieken. Deze leer-keten is echter gebroken door de komst van goedkope kleding uit verre oorden en de verdwijnende economische motivatie om eigen kleding te maken. Daarentegen is een unieke zelf gebreide knuffel (die niet in de winkel te krijgen is) van onschatbare waarde.
Het hectische leven van de moderne samenleving, waar digitale media onevenredig veel tijd opslokken, speelt ook een rol in de teloorgang van deze oude technieken. Maar voor degene die wil ontsnappen aan een facebook- of twitterverslaving biedt breien juist een uitweg. Dat gezegd hebbende is het ook nog zo dat deze techniek, eenmaal geleerd, een automatisme kan worden, dat de mogelijkheid schept om tegelijkertijd naar muziek of zelfs een audioboek te luisteren.

informatie: 06-22374810

Aanmelden en vervolgprocedure

repaircafeharen@gmail.com

Agenda

zaterdag 27 oktober | 10:30 uur - 13:00 uur

Prijzen

een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

Organisatie

Organisatie Repair Café Haren

Locatie

Deze locatie is toegankelijk voor gehandicapten
Waterhuizerweg   36
9753HS   Haren Gn

tel 0622374810
repaircafeharen@gmail.com

Postadres
Waterhuizerweg   36
9753HS   Haren Gn

Contactpersoon: Bill Morris

Evenementen