Broodje met Vamba Sherif over Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen

Lezing, voordracht of presentatie

donderdag 22 maart | 12:00 uur - 13:00 uur

vamba_sherif_01 (1).jpg Hoezeer de in “Zwart”, samengesteld door Vamba Sherif en Ebissé Rouw, opgenomen auteurs ook van elkaar verschillen, qua thuisland, qua cultuur, qua taal, ze hebben met elkaar gemeen dat ze het continent van hun (voor)ouders hebben moeten verlaten en dat hun identiteit hybride is. Dat maakt de verhalen – fictie én non-fictie – van deze schrijvers gelaagd, grenzeloos en uitermate urgent. De bijdragen in deze bundel zijn vrijgevochten, geëngageerd en geestig, net als de schrijvers, en tonen eens en voor altijd dat zwart-zijn veel meer is dan alleen kleur. Zou je in pakweg 1967 een willekeurige bloemlezing hebben samengesteld van de Nederlandse en Vlaamse schrijvers du moment, dan had dat boek voor 99% uit witte auteurs bestaan. Vijftig jaar later is dat heel anders: grote groepen migranten uit Afrika hebben zich gevestigd in de Lage Landen en de literatuur van hun nieuwe woonplaats een ander gezicht gegeven. Met werk van Simone Atangana Bekono, Neske Beks, Heleen Debeuckelaere, Nozizwe Dube, Clarice Gargard, Dalilla Hermans, Sabrine Ingabire, Kiza Magendane, Ahmad Al Malik, Alphonse Muambi, Hélène Christelle Munganyende, Olave Nduwanje, Melat G. Nigussie, Seada Nourhussen, Anousha Nzume, Olivia U. Rutazibwa, Vamba Sherif, Babah Tarawally en Chika Unigwe.

Vamba Sherif was in het verleden al een aantal malen onze gast toen hij sprak over zijn eerder gepubliceerde boeken. Zijn kennis en vriendelijkheid, maar bovenal zijn charisma maken zijn optredens bijzonder indrukwekkend.

Aanmelden - noodzakelijk - per mail via geboektinharen@gmail.com of boomkernieuws@boomker.nl

Agenda

donderdag 22 maart | 12:00 uur - 13:00 uur

Entree

Entree € 6.00; inclusief een broodje en een glas melk

Reserveringsinformatie

Aanmelding vooraf dringend noodzakelijk.
De aanmelding sluit 2 dagen voor de datum van de lezing; beter vroeg aanmelden en afzeggen, dan u op het laatste moment opgeven.
Aanmelden per mail via geboektinharen@gmail.com of boomkernieuws@boomker.nl

Organisatie

Organisatie DE AGENDA VAN HAREN

Locatie

Dickensroom Bibliotheek
Brinkhorst   3
9751AS   Haren Gn

geboektinharen@gmail.com

Postadres
Brinkhorst   3
9751AS   Haren Gn

Evenementen