Lichtobjecten van Rini van Daele in 't Clockhuys

Tentoonstelling (kunstwerken)

dinsdag 9 januari - zaterdag 10 februari

1vanDaele640pxbreed.P1080465.jpg Van 9 januari t/m 10 februari 2018 is er in 't Clockhuys een expositie van lichtobjecten van Rini van Daelen.

Mijn werk bestaat uit collages, objecten en installaties. En ik gebruik vooral gebruikte, gevonden spullen. Ieder ding heeft zijn geschiedenis, die geschiedenis gebruik ik; de geschiedenis geeft het werk voor mij een extra dimensie. Op deze expositie laat ik met name lichtobjecten zien. Niet alleen het object, maar ook het samenspel met de schaduw is essentieel.

Ik ben in 1961 in Zeeuws Vlaanderen geboren en opgegroeid op een boerderij in de Flevopolder. Werken met je handen speelde een belangrijke rol in mijn jeugd. Van jongs af aan hield ik ervan dingen te maken met mijn handen. De creativiteit was er altijd, het stond echter vanuit mijn geschiedenis in het teken van het maken van nuttige dingen. Tot mijn eigen verbazing kwam ik op mijn 49e op de kunstacademie Minerva, en ontdekte ik hoe het werken met materialen mij inspireerde om nieuwe abstracte vormen te maken.
De natuur en menselijke associaties spelen altijd een rol in mijn werk en de vormgeving is meestal organisch. Verweerdheid en fragiliteit van het materiaal zijn kenmerkend. De objecten zijn om te ervaren.

Bijzonderheden openingstijden

Openingstijden:
Ma-Vr: 9.00 - 21.00u
Za: 9.30u - 14.00u
Zo: gesloten

Bijzonderheden

U bent van harte welkom op de officiële opening op vrijdag 12 januari a.s., 20.30u.
Rini exposeert tegelijkertijd met Jaco Timersma - pastelkrijt.

Links

Website Rini van Daele

Organisatie

Organisatie Commissie Exposities Culturele Raad Haren

Locatie

"t Clockhuys Deze locatie is toegankelijk voor gehandicapten
Brinkhorst   3
9751AS   Haren Gn

chopine@kpnmail.nl

Postadres
Brinkhorst   3
9751AS   Haren Gn

Evenementen