Expositie Rolanda ten Cate in Hortus

Tentoonstelling (kunstwerken)

woensdag 1 november - donderdag 4 januari 2018

poster-ten-Cate-240x216.jpg Rolanda ten Cate exposeert met ingelijst werk op papier van 1 november 2017 t/m 4 januari 2018 in de hal en bij de receptie van de Hortus in Haren.
Het werk van Rolanda is vaak heel kleurrijk en sterk omlijnd. De kaders, die ze zichzelf oplegt, vormen de basis van haar kunst. Haar tekenwerk is te zien als een kapstok van grafische vormen en figuratieve elementen waarbinnen ze met haar verassend kleurgebruik haar kunst verder gestalte geeft. Het resultaat is een kleurenexplosie en een wereld waarin je kunt blijven kijken en ontdekken. Haar inspiratie haalt Rolanda uit zichzelf waarbij ze abstract kan werken maar ook bloemen, mensen, een stilleven, beren of iets dat ze op TV heeft gezien als inspiratiebron neemt. Ze heeft een voorkeur voor het werken met stiften op papier.

Bij Hortus Kunst maken 14 kunstenaars ‘outsiders art’; een verzamelnaam voor authentieke kunstwerken, gemaakt door bijzonder artistieke talenten die, zonder een vooropleiding is de kunst, in staat zijn tot creatieve expressie. Deze kunstenaars zijn wars van alle conventies en werken vanuit bezieling. Zij vallen buiten de kaders van het reguliere kunstcircuit en hebben een zeer persoonlijke verbeeldingskracht. De kunstwerken kunnen adembenemend zijn. De emoties en gevoelens waarmee het werk tot stand is gekomen maken dat je als toeschouwer meegezogen wordt in de wereld van de maker.

Het entreegebouw is van november t/m maart dagelijks geopend van van 11.00 tot 16.00 uur.

Links

www.hortusharen.nl

Organisatie

Organisatie Hortus Haren

Locatie

Deze locatie is toegankelijk voor gehandicapten
Kerklaan   34
9751NN   Haren Gn

tel 0505370053
fax 0505371223
info@hortusharen.nl

Postadres
Postbus   179
9750AD   Haren Gn


Evenementen