Jannie Regnerus, “Nachtschrijver”

Lezing, voordracht of presentatie

donderdag 8 februari 2018 | 19:30 uur - 20:45 uur

regnerus.jpg Deze presentatie zou oorspronkelijk op 8 november plaatsvinden, maar werd door omstandigheden uitgesteld.
“Nachtschrijver” van Jannie Regnerus gaat over Hannah, een restaurator in het Rijksmuseum. Het is haar werk om schilderijen te ontdoen van troebel vernis om de oorspronkelijke kleuren en details tevoorschijn te halen. Per toeval stuit ze op het werk van een blind geworden Friese dichter. Als ze hem hoort voordragen tijdens een poëziefestival weet ze dat ze deze man wil ontmoeten. Ze voelt een sterke verwantschap met hem, met de manier waarop hij in zijn geheugen door veertig jaren duisternis heen moet graven om daaronder weer bij het licht en de kleuren te komen, de beelden uit zijn jeugd van het Friese oerlandschap waarin ook Hannah opgroeide.
Ze besluit hem achterna te reizen naar het Waddeneiland waar hij iedere zomer kampeert en stuurt aan op een ontmoeting. In intieme gesprekken verkennen ze de werking van het geheugen, de verbeelding en het scheppingsproces.
Het is de ongewone combinatie van beelden-associaties-taal die deze roman tot een wonder van verbeelding maakt.

Jannie Regnerus schreef naast reisboeken twee alom bejubelde romans: “De ent” en “Het lam”. Die laatste werd door Wim Brands de mooiste roman van het jaar genoemd en genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs. Haar boek “Het geluid van vallende sneeuw” werd bekroond met de Bob den Uyl-prijs.
Haar nieuwe roman “Nachtschrijver” is gebaseerd op haar gesprekken met Tsjêbbe Hettinga (1949-2013), de Friese dichter die als jonge man blind werd.

Agenda

donderdag 8 februari | 19:30 uur - 20:45 uur

Entree

Entree € 6.00 /leden nut gratis

Organisatie

Organisatie Boekhandel Boomker

Locatie

Deze locatie is toegankelijk voor gehandicapten
Rijksstraatweg   205
9752BH   Haren Gn

tel 0505344013
fax 0505342023
info@boomker.nl

Postadres
Rijksstraatweg   205
9752BH   Haren Gn

Onze winkel is de eerste winkel aan uw linkerhand als u vanuit het zuiden (Glimmen) over de Rijksstraatweg het dorp binnen rijdt. De bus stopt op 50 meter afstand van de winkel. Achter de winkel is een parkeerplaats.

Evenementen