Old Go - Harense Historische Kring

Beschrijving

In Haren en omliggende dorpen zijn veel overblijfselen te vinden uit het verleden. Niet alleen fysiek, zoals gebouwen en sporen in het landschap, maar ook verhalen van de inwoners die in overleveringen aan ons worden doorverteld.

De Harense Historische Kring Old Go probeert hierover niet alleen meer aan de weet te komen, maar dit ook naar buiten te brengen. Hierbij wordt de geschiedenis op verschillende manieren in de schijnwerpers gezet – helemaal bij de tijd!

De naam van de vereniging Old Go is niet uit de lucht komen vallen. Het verwijst naar het Gorecht, het vroegere rechtsgebied rond de stad Groningen. Het had ongeveer de grootte van de vroegere gemeenten Groningen, Haren en Hoogezand-Sappemeer en bestond uit twee gebieden. Hiervan heette het hoge, op de Hondsrug gelegen, gedeelte het Go.
Old Go is Gronings en je spreekt het uit met een harde G. Old is oud en Go is van Gorecht: de voormalige gemeente Haren valt in het Gorecht en dit werd vroeger het Go genoemd.

Doelstelling

Doel: de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren op een toegankelijke manier onder de aandacht te brengen.

Bijzonderheden

Meldt u aan als lid van de Harense Historische Kring Old Go!
Naast uw ondersteuning van de vereniging, ontvangt u als lid ook drie keer per jaar ons tijdschrift Op de Hoogte. Bovendien kunt u gratis meedoen met de jaarlijkse excursie en interessante lezingen bijwonen.

Contactgegevens

Old Go - Harense Historische Kring
Oude Brinkweg 12 A
9751RM Haren

info@oldgo.nl

Postadres
Oude Brinkweg 12 A
9751RM Haren

Evenementen