Noordlaren Muziek

Beschrijving

Noordlarenmuziek.PNG Noordlaren Muziek is de nieuwe opgefriste naam van de Culturele Commissie Noordlaren. In 2018 was het 40 jaar geleden dat in de dorpskerk van Noordlaren, de Bartholomeuskerk, de eerste aflevering van een sindsdien onafgebroken traditie van jaarlijkse reeksen van kleinschalige concerten startte, georganiseerd door een groep vrijwilligers onder verschillende opeenvolgende benamingen, thans onder de naam Noordlaren Muziek. De organisatie streeft naar een aantrekkelijk en breed jaarlijks aanbod van muziek voor een betaalbare prijs in de Bartholomeuskerk, die met haar prachtige sfeer en akoestiek daarvoor een ideale plek is, gelegen in het dorpscentrum. Pal tegenover de dorpskerk bevindt zich het dorpshuis De Hoeksteen, die met de kerk een twee-eenheid vormt: in de pauze van de concerten wordt daar koffie en thee geschonken, met een of twee keer per jaar taart.

Alle concerten vinden op een zondagochtend plaats, aanvang 10.30 uur.
Naast deze jaarlijkse kleinschalige concertenreeksen organiseert Noordlaren Muziek een tweejaarlijks huiskamerfestival, waarmee inmiddels in Noordlaren én daarbuiten een naam is opgebouwd.


Doelstelling

In de eerste plaats wil de organisatie een zo breed mogelijk publiek bereiken, binnen en buiten Noordlaren en omliggende plaatsen. In de tweede plaats wil zij met de genoemde combinatie van een zeer gevarieerd muziekaanbod en in de pauze soms extra aandacht voor de inwendige mens in het bijzonder ook alle Noordlaarders aanspreken. Aldus is de doelgroep van Noordlaren Muziek tweeledig.

Tarieven/kosten

http://www.noordlarenmuziek.nl/index.html

Bijzonderheden

Noordlaren Muziek wordt mede mogelijk gemaakt door Culturele Raad Haren.

Contactgegevens

Noordlaren Muziek
Lageweg 8
9479PC Noordlaren

tel 0504094657
info@noordlarenmuziek.nl

Dorpskerk (Bartholomeuskerk Noordlaren) en Dorpshuis De Hoeksteen

Extra e-mailadres: cultuur-noordlaren@hotmail.com

Postadres
Hovenpad 5
9479PV Noordlaren

Evenementen